Novi Sad
28.04.2011.
07:10 > 14:43
Gradski i pokrajinski sindikat komunalnih radnika uputili su pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, Ministarstvu životne sredine i republičkoj Direkciji za imovinu u kojem negoduju zbog "najave novosadskih vlasti da će putem javno-privatnog partnerstva privatizovati preduzeće Vodovod i kanalizacija".
  • rotkvarijanac

    03.05.2011 04:27
    Lopovi ostaju lopovi.Nista u zivotu nisu stekli radom, nego muvacinama i prevararma. U drzavi gde je sve propalo i pokradeno i gde vladaju najgori od najgorih i ovi nasi diktatorcici su resili da se igraju ... Rasprodace nasu imovinu sebi i svojim tajkunima. Bicemo prosjaci i robovi Miskovicima, Kosticima i dr. Nego da ja postavim Canku i Pavlicicu tri pitanja: Zasto hocete da prodate nas vodovod? Sto ste postavili tog Bjelajca na mesto direktora? Koji je vas interes u celoj raboti?
  • 02.05.2011 20:28
    Prodaja vodovoda od strane cistokrvne vojvodjanske stranke? Nemoguce! Mora da je zli Beograd ovde umesao svoje prste, jer nasi casni i posteni novosadski politicari nikada ne bi uradili tako nesto zarad licnih interesa.
  • aleksa

    02.05.2011 20:03
    prodaja
    Sledeci neka se pripremi gras,pa spens,pa onda za koju godinu kao i jugoalat....laku noc gospodo..a onda dodje jedan cika i kaze gdi su nasi novci..pa kod mene deco ne brinite se...
  • Veteran - Čestitke sindikatu

    02.05.2011 19:59
    taj CSP iz Berlina
    Nije li taj CSP iz Berlina, konsultantska kuća koja je njihovu Maju savetovala kako da se u Novom Sadu uvede obracun troskova grejanja na osnovu izmerene potrosnje?!?!
    Za nas je to ta druzina, a svi koji ne veruju imaju priliku da provere!!!
    Izgleda da se vise taj "snašao" ovde! Ne "verujemo" da se i pozicija i opozicija ne sudaraju na tom evropskom i belosvetskom putu.
  • salajka

    02.05.2011 19:41
    Ne mogu da verujem da vladajuca dilentantska ekipa i dalje razmislja da se bavi politikom i da se nada da ce im vecina novosadjana ukazati poverenje i dati im svoj glas. Posle silnih kiksova najbolje im je da se povuku iz politike. Nejakoj i nikakvoj opoziciji je dovoljan samo Vodovod i da niko nikada DS i LSV u ovom gradu ne poverije.Toliko lose upakovana prica o nekakvom javno-privatnom partnerstvu a u stvari sustinskoj nezakonitoj i pljackaskoj privatizaciji je dovoljna da diskretituje njihov bilo koji pokusaj da pridobiju nase poverenje. Kao mi smo to uradili da vi dobijete skuplju tehnicku vodu a mi racun u Svajcarskoj(lokacija nebitna) i zbog toga treba da glasate za nas da bi mi nastavili da prodajemo vase nasima.Jadnici...
  • 02.05.2011 15:55
    Banditi. Sve ce sjeb... i opljackati. Voleo bih samo da znam koliko su bili 'teski' pre bavljenja 'politikom' a koliko su sada bogati...
  • Veteran

    01.05.2011 17:27
    Čestitke sindikatu
    Sindikat je krenuo dobrim putem, ali čudi me nedovoljno angažovanje opozicionih stranaka u gradu. Umesto da iskoriste ovu priču i napadaju gradsku vlast na sve moguće načine, oni se oglase ponekim saopštenjem koje većina medija i ne prenese. Da su ovi koji sad vrše vlast u opoziciji, a da se u režiji vlasti sprema neka ovakva pljačka, vrištali bi na sav glas! Organizovali su čitav cirkus u Pozorištu mladih da bi zataškali neke svoje sitne muvačine, mogu samo da zamislim šta bi sada bilo kada bi shvatili da im neko pred nosom diže ogromnu lovu trgujući najznačajnijim resursom grada!?
    Inače, taj CSP iz Berlina, konsultantska kuća koja će pokupiti (i s nekim podeliti?!)600 hiljada evra, zapravo je firma u kojoj radi jedan Veterničanin, bivši istaknuti član LSV,koji je u smutnim vremenima zbrisao u Berlin i tamo se "snašao"!
  • 29.04.2011 16:18
    Ljudska pohlepa nema granice. Za procenat prodace sve sto mogu, ne vodeci racuna o posledicama. Mi smo za njih budale koje treba izvarate i izlagati pre izbora.Vlast, novac to su njihovi jedini ideali. A mi smo stoka koju treba pretvoriti u robove tajkuna. Boze, Orvel kao da je opisivao srpsku sadasnjost...V0dovod je jos koji milion vise na racunima svajcarskih banaka...Njihovim racunima
  • Mlađa

    29.04.2011 12:20
    @Vaskez
    Do sada nijedan vid privatizacije nije uspeo...Nije u tome rešenje nikako!Depolitizacija je rešenje. Zanimljivo je kako ovi što vladaju predlažu neki vid otuđenja uz dovođenje PRIVATNE FIRME jer će to sprečiti sve ono što si nabrojao... Jer privatnik neće sam od sebe krasti jel??
    A zašto ne dovedu tog nekog poštenog koji će sve to isto da radi kao da je u pitanju njegova lična imovina a da vodovod ostane opšte dobro? To je nemoguće pa zato moramo ''prodati''?? Ako neki kažu privatna svojina je bolja, socijalizam je propao itd... ajde da gradsku upravu privatizujemo, poresku, bolnicu, vrtić, i u tim firmama se isto posluje... hajde da sve pretvorimo u Milan Vidak, Jugodent, Jugoalat,Novokabel... ili da napravimo Beočinsku fabriku cementa (radilo 2000 ljudi sada 500) i šta imamo od te njihove efikasnosti???skuplji cement i nečiji extraprofit!
  • Mlađa

    29.04.2011 12:08
    @Vaskez
    To kakvo je stanje u vodovodu - to si tačno rekao. Međutim alternativa nije u bilo kakvom obliku ''otuđenja'' vodovoda. Treba postaviti menadžment putem nenameštenog konkursa odnosno izvršiti DEPOLITIZACIJU preduzeća i kraj priče... Kad bi naprimer imali nekog gradonačelnika koji bi rekao:
    1.Nema novog zapošljavanja 4 godine u JKP sem uz moju saglasnost. Ako direktora neko tera da zapošljava partijske kadrove ili da krši zakon o javnim nabavkama neka se obrati meni i medijima...
    2.Rad direktora biće cenjen na osnovu bilansa preduzeća na kraju godine... i kraj.. ako direktor ne valja menjaj..
    3.nezavisnu revizija svake godine koji bi npr.određivao gradonačelnik
    itd.. Na taj način bi znali koji gradonačelnik nam je šta skrivio i od koga da tražimo odgovornost za loše stanje...a ne ovako svi se kriju iza nekog kolektivnog organa i niko nije kriv..
  • 29.04.2011 09:04
    @gradjaninu pokornom
    90tih desetak godina sam cekao na demokratiju, ista prava za sve gradjana, ne mrak i izolaciju nego evropu i svet liberalni kapitalizam, i nezelim zbog jednog vodovoda unistiti sve to i jos plus kvalitetnija voda.
  • Vaskez NS

    29.04.2011 06:41
    Alternativa ?
    Lako je prosipati demagogiju - ne privatizaciji, ne prodaji "naše" imovine i bogatstva...ok, nećemo ništa prodati. I šta nam ostaje - "državna" trula firma sa duplo više zaposlenih nego što joj treba, gnezdo za partijske kadrove, meka za kumovske tendere, utočište za "nema problema, lako ćemo" filozofe i FT1P "pijačne u radno vreme" službenice...a sve to i dalje plaćamo mi, i to najskuplje u Srbiji.
    Hoćete li da kažete da ovako treba da ostane i da ovo valja ? Ako ne, šta predlažete kao alternativu ?
  • EX DS

    29.04.2011 04:26
    Znam ja njih vec 20 godina.. Sposobni su na sve, osim na posten rad... Sve za vlast i novac... Sve ce rasprodati i vodovod i toplanu i gsp... Je.. se njima za nas. Njih intersuje novac i vlast... Prosto mi lice na male diktatore.. A sa druge strane su velike kukavice.. Boje se ... Verovatno zbog ciste savesti...Zato moramo biti slozni i sacuvati nasu imovinu...Kada osete da smo svi potiv njih uplasice se... To su oni.. Takav su soj... Ako mogu da maznu, maznuce a ako osete gard povuku se... Kao hijene...Bas lice na hijene...
  • Milan

    29.04.2011 04:20
    Boze, sacuvaj nas "postenih". Obecavali su i kule i gradove a kada su dosli na vlast, sve su zaboravili. Tenderi, javne nabavke, zaposljavanje gomile rodjaka, kumova i prijatelja ,nesposobnost i na kraju pljacka kroz privatizaciju...Toliko krivicnih dela da nista nije slucajno...Da li oni misle da ce moci da se prosetaju gradom a da pritom izdrze "pohvale" prevarenih novosadjana? Da li znaju da bez obzira na sve, niko ne vlada vecno? I da se kad' tad' lopovluk "naplati"? Zato dalje prste od vodovoda!!!
  • Zli

    28.04.2011 20:02
    Idemo, ruke...
    "Plavi grome moj..."
  • lopove u zatvore

    28.04.2011 19:19
    Batina je iz raja izasla!!! Nego da li kod nas postoji mogucnost gradjanskog hapsenja, tj da mi kao gradjani uhapsimo kriminalce i privedemo ih pravdi? Jer ako to postoji, mogli bi mi, umesto "reformisanog" pravosudja da odradimo posao i sacuvamo nas Vodovod!!!
  • 28.04.2011 19:08
    Ali babe, Caruge i dr. su amateri!!! Gradska vlast je ipak strucnija...
  • 28.04.2011 18:27
    Mamu svoju nek privatizuju a ne nas vodovod. Kome su ga naumili pokloniti? Miskovicu? Bekou? Kosticu? E sipak! Jer treba znati da kada si na vrhu brda, najlakse padas. Zapamti to gradonacelnice. Nemoj ti da budes kolateralna steta direktorovih i Cankovih "poduhvata". Navukli su te, mozda i nesto obecali ali ti i DS cete platiti cenu pljackaske privatizacije. Ne zaboravlja Novi Sad tako lako...
  • delija

    28.04.2011 17:17
    boze sacuvaj i sakloni
    teo bi da kazem da je ovaj direktor bolestan i da je u zivotu bio poslednji momak sad ispravlja greske iz mladosti i covek nezna gde je levo a on bi da kao gradjanima bude bolje pa nece biti dok imamo takve srucnjake ko sto je on i ostali i takve partije iz ko je je on kombi stranka i oni sve odlucuju katastrofa lele lele
  • gradjanin pokorni

    28.04.2011 14:31
    anonimusu
    Daj cove;e, pa zar ti nije dosta stranok novca i kapitala u ovoj zemlji.Prodado[e sve. a mi svi na ulicu. {ta jo[ treba da ti urade pa da prestanes da im verujes. covece osvesti se, daj se probudi i oslobodi od ovih lesinara
  • lukans

    28.04.2011 14:22
    dajem svoj glas
    da se ne proda Vodovod. I Bajeca i Igora da odgovaraju za prevaru prilikom pokusaja prodaje Francuzima a Tadic da bude svedog tuzilastva!!!!!!
  • ds

    28.04.2011 13:54
    stvarno dosta
    pavličiću odlazi stvarno
  • 28.04.2011 13:32
    Zasto stopirati. Pa priliv stranog kapitala i strani partner moze samo poboljsati uslugu. Kamo srece da mozemo sve u zemlji predati strancima.
  • gradjanin pokorni

    28.04.2011 12:14
    odgovor TT
    Ovde se radi o klasičnoj privatizaciji, ako pročitate teoriju o privatizaciji.Upravljanje i raspolaganje imovinom je u privatnim rukama.Novac ide napolje a radnici na ulicu, zar ih nema dosta po ulicama i bez posla.

    Bravo PLAVI GROME kolege su radnicima vodovoda i kanalizacije štrajkom,spasili njihove plate, a oni nisu štrajkovali, dok su drugima smanjene zarade u proseku i za 10%, Sada se opet neki drugi bore za njih, a oni će na ulicu ili možda već znaju ko neće, ili misle,, možda nisam baš ja taj,,. Daj radnici vodovoda probudite se, pobedite strah i spasite sve vas.
  • Bin Laden

    28.04.2011 12:13
    Dalje ruke od vodovoda! Ili ćemo primeniti šerijat! Posle džaba provizja od prodaje....
  • 28.04.2011 12:11
    URS-Maja Gojkovic su protiv privatizacije vodovoda. Da li vam je sada jasno zasto su pojedinci (odbornici, direktori, pomocnik gradonacelnika) napustili tu stranku? Zuti sada imaju cvrstu vecinu u gradu.
  • TT

    28.04.2011 12:07
    što mi mrzite post
    jel to zato što ste ispali glupi što ne razlikujete pojmove privatizacija i partnerstvo ili šta je u pitanju?
    Lela je u pravu, nije poenta vodovoda - profit.
  • gillan

    28.04.2011 11:20
    STOKA LOPOVSKA!
  • 28.04.2011 10:41
    Pa za ovu otimacinu neko mora da odgovara! Niko nema pravo da otima imovinu Novog Sad pa kako god se zvao! Neka prodaju svoje a nase nega ne diraju! Jedino neka se dogovore gradonacelnik i direktor ko ce za ovo da odgovara jer je ovo krsenje svih zakona koji regulisu ovu materiju. Prodavati vodovod i vodu kao najbitniji resurs buducnosti je glupost nad glupostima! Na zalost, to nije jedina Rodnijeva glupost....
  • lela staničić

    28.04.2011 09:39
    proverite okruženje

    Zašto nisu dovoljni argumenti protiv privatizacije ,loša iskustva iz susednih država.

    Pa Vodovod ne treba da bude profitabilan već da služi gradjanima.
  • plavi grom

    28.04.2011 09:11
    sindikat
    Svi se bore za vodovod ,osim samih ljudi u vodovodu,da li se toliko bojite direktora,gde vam je sindikat? Čemu se nadate vi u vodovodu? Brod tone a vi ćutite?
  • PEZOS

    28.04.2011 09:02
    ZUTA VODA
    DOKLE GOD NAROD CUTI VODA U N. SADU CE BITI ;ZUTA;C
  • yoker

    28.04.2011 08:36
    ufff
    povraca mi se od bjelajca i rodnija! dokle?
  • ARGUS

    28.04.2011 08:32
    VRH LEDENOG BREGA
    Pridodati i PREISPITIVANJE preskupog ugovora oko Studuje izvodljivosti za CENTRALNI PRECISTAC sa Norvezanima, i ''inima'' koji je sklopila ista ekipa još ranije. Nikakva usluga nije uradjena a novci otisli u nekoliko tranši!!!
  • sale novosadjanin

    28.04.2011 08:14
    jos jedna u nizu
    pljacki VOJVODJANSKE imovine od strane bgd,mne i bih stranaka,njihove mafije i poltrona !!!
    ovo treba spreciti !!!
  • TT

    28.04.2011 08:13
    da ali
    ovde se ne radi o PRIVATIZACIJI već o PARTNERSTVU u kojem GRAD OSTAJE VLASNIK.
    svakako ne podržavam tu ideju, ali čisto da se ne laje bezveze, ovo i privatizacija su različiti pojmovi.
    vodovod se ne privatizuje.


    ***OTERAJTE TAKSISTE IZ PUŠKINOVE ULICE GDE JE ZABRANJENO ZAUSTAVLJANJE I PARKIRANJE!!! ***
  • Rodjennamrgodjen

    28.04.2011 08:01
    budimo precizni
    Ovaj izraz - lokalna samouprava - baš škripi.
    Ne ide mi nikako uz Srbiju, malo tu ima upravljanja.

    Ovaj vodovod je lep primer
    da bi nama, možda, umesto tog - lokalna samouprava,
    bio primereniji izraz - lokalna samovolja.
  • Lalla

    28.04.2011 07:52
    Nije nego...
    Vodovod i kanalizacija,kao i mnoga druga Javna preduzeca,nastala su gradskim samodoprinosom,mesnim samodoprinosom,i licnim ucescem gradjana sezdesetih godina...
    Posto je bilo novo,niti je odrzavano kako treba.niti se ostavljao deo prihoda od naplate vode,a zaposleni u javnim preduzecima imaju jedne od najvisih plata,a o zaposljavanju je posebna prica....
    Uglavnom su radili sa gubitcima iako su monopolistike firme,i gradjani nadoknadjivali gubitke kroz budzet;......
    O kvalitetu usloga je posebna tuzna prica....
    I sada bi neko da stavi usur u dzep......
    Mislim da bi prvo za navedeno neko trebao da povuce macka za rep....ili ti naje....!!!!!!
  • Сремац

    28.04.2011 07:50
    СПРЕЧИМО ПЉАЧКУ
    Коначно прави, храбар потез две институције у циљу спречавања пљачке градске имовине.Народе
    новосадски крајње је време да онима који нас пљачкају коначно кажемо њихов слоган:ТАЧКА НА ПЉАЧКУ,БИТАНГЕ ПРЕВАРАНТСКЕ !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna